برای پژوهش و توسعه
  بازگشت به ژورنال
پژوهش‌های مکانیک ماشینهای کشاورزی
تعیین مناسب‌ترین روش درجه‌بندی پیاز به روش تحلیل سلسله مراتبی قطعی و فازی


نویسندگان

محسن حیدری سلطان آبادی

mheisol@gmail.com    مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان


42 دانلودها

چکیده

در تحقیق حاضر عملکرد چهار دستگاه درجه‌بندی پیاز شامل سرندی، غلتک ثابت واگرا، غلتک متحرک با فاصله‌انداز صفحه‌ای و غلتک متحرک با فاصله‌انداز غلتکی به روش تحلیل سلسله مراتبی در دو حالت قطعی و فازی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. به این منظور 8 معیار اصلی استقرار صحیح پیاز، ظرفیت دستگاه، درصد آسیب به محصول، سهولت جابجایی، قابلیت افزایش دسته‌ها‌، قابلیت تنظیم هر دسته، قیمت اولیه و خدمات پس از فروش به عنوان معیارهای تعیین اولویت دستگاه درجه‌بندی مناسب در نظر گرفته شد. طبق نتایج حاصل از تلفیق معیارها و گزینه‌ها‌ی مختلف در تحلیل سلسله مراتبی قطعی و فازی، به ترتیب دستگاه درجه‌بند غلتک متحرک با فاصله‌انداز صفحه‌ای با اختصاص وزن‌های 317/0 و 412/0، دستگاه درجه‌بند غلتک متحرک با فاصله‌انداز غلتکی با وزن‌های 315/0 و 291/0، دستگاه درجه‌بند سرندی با وزن‌های 218/0 و 189/0 و دستگاه درجه‌بند غلتک ثابت واگرا با وزن‌های 150/0 و 106/0 رتبه‌بندی شدند. بدین ترتیب دستگاه درجه‌بند غلتک متحرک با فاصله‌انداز صفحه‌ای، دستگاه درجه‌بند غلتک متحرک با فاصله‌انداز غلتکی، دستگاه درجه‌بند سرندی و دستگاه درجه‌بند غلتک ثابت واگرا در اولویت انتخاب قرار گرفتند. این نتایج نشان داد که تحلیل سلسله مراتبی فازی با حذف احتمالات ضعیف در وزن‌دهی معیارها و گزینه‌ها قدرت تصمیم‌گیری را افزایش می‌دهد.




واژگان کلیدی

پیاز  تحلیل سلسله مراتبی  درجه‌بندی  دستگاه درجه‌بند سرندی  دستگاه درجه‌بند غلتکی  



دریافت فایل مقاله


دسترسی آزاد

دریافت فایل مقاله


Journal of Materials Science: Materials in Electronics
ضریب تاثیر
0/000
در دسترس
2000 - 2020
دوره‌ها
7
شماره‌ها
23
مقالات
172
مقالات دسترسی آزاد
66